DocklevellerMeer informatie

De perfecte dockleveller voor uw logistieke vraag

Efficiënt laden en lossen vereist onder meer een goede aansluiting van het vrachtvoertuig op het laadperron. Met een dockleveller overbrugt u eventuele afstand en hoogteverschil tussen beide, zodat het proces van laden en lossen veilig en efficiënt kan plaatsvinden.

Een passende dockleveller

Op het gebied van laadtechniek is heel veel mogelijk. Welke dock equipment u kiest, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld:

  • de beschikbare ruimte
  • de te overbruggen afstand en hoogteverschil tussen voertuig en laadstation
  • het soort voertuigen dat moet aandocken

Voor elke situatie zijn passende laaddocks ontwikkeld die allen door één persoon kunnen worden bediend.

Dockleveller en de beschikbare ruimte

Een dockleveller kan zowel in als buiten het pand worden geplaatst. Voordeel van een dockleveller aan de binnenzijde is dat vrachtwagens met gesloten deuren kunnen aandocken. Dit verhoogt de efficiency van het laden/lossen, met name bij gekoelde vrachten en vrachten waarbij hoge eisen worden gesteld aan hygiëne en veiligheid.

U kunt echter ook kiezen voor een dockleveller in de vorm van een voorzetdock. Hierbij wordt het laaddock als een zelfdragende eenheid aan de buitenzijde voor het laadperron gemonteerd. Het voorzetdock beschikt over een stationaire leveller. Bij gebruik van een voorzetdock kan de in het pand beschikbare opslagruimte optimaal worden benut. De montage is bovendien eenvoudiger en goedkoper, zeker wanneer het om een bestaande bouw gaat.

Afstand en hoogteverschil

Verschillen in laadvloerhoogte stellen bijzondere eisen aan uw dock equipment. In ons assortiment vindt u dan ook levellers die geschikt zijn om elk hoogteverschil te overbruggen. Zowel grote als kleine verschillen worden naadloos opgevangen. Daarbij kan de laadvloerhoogte van het voertuig zowel hoger als lager liggen dan die van het laadstation.

Voor elke situatie is een passende leveller leverbaar. Is de laadvloerhoogte van de voertuigen die bij uw pand aandocken nagenoeg gelijk? Kies dan voor een dockleveller die slechts dit geringe hoogteverschil overbrugt.

Diverse uitvoeringen

Om in te spelen op al deze variaties zijn onze docklevellers in verschillende uitvoeringen leverbaar:

  • met (deelbare) klap lip of uitschuifbare lip
  • voorzetdock met klapsegmentbrug of met uitschuifbrug (getrapte versie)
  • zijdelings verschuifbaar of vast geïnstalleerd

Wij adviseren u graag!

Maak uw keuze in ons uitgebreide assortiment. Heeft u een vraag over onze producten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies op maat. 

{{loader}}

{{product.n}}

{{product.n}}

{{product.f1}}
Bekijk

Er zijn geen producten binnen deze categorie beschikbaar.