LaadbruggenMeer informatie

Voor elk magazijn de perfecte laadbrug

Om de afstand tussen laadvloer en bedrijfsvloer veilig te overbruggen, heeft u een professionele laadbrug nodig. Zo’n laadbrug – ook wel laaddock of dockleveller genoemd – dient aan verschillende (veiligheids)eisen te voldoen. Attracco biedt een complete range aan dock equipment voor efficiënt laden en lossen.

Laadbrug vrachtwagen

Laadbruggen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Welke u kiest, hangt van een aantal dingen af, onder andere:

het soort voertuig dat van het laaddock gebruikmaakt: vrachtwagens, bestelwagens, of een combinatie van beide.
het soort goederen dat verladen wordt: kwetsbare producten (zoals bloemen en levensmiddelen), kostbare producten of een gekoelde vracht.
bouwkundige overwegingen zoals de in en voor het pand beschikbare ruimte, nieuwbouw, verbouw etc.

Voor elk van deze situaties heeft Attracco een passende oplossing beschikbaar, die naast laadbruggen ook uit diverse complementaire producten bestaat. Alles om uw logistieke proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, tegen zo laag mogelijke kosten.

Soort voertuig

Wanneer de vrachtvoertuigen allen een verschillende laadvloerhoogte hebben, kiest u voor een laadbrug die dit hoogteverschil eenvoudig kan opvangen. U heeft keuze uit mechanische, hydraulische en handbediende levellers. Alle uitvoeringen zijn door één persoon te bedienen.

Soort goederen

Bij het verladen van kwetsbare of gekoelde goederen is de aansluiting van de laadbrug op het laadperron extra belangrijk. In sommige gevallen is zelfs een luchtdichte afsluiting vereist. In zo’n geval kunt u ervoor kiezen de laadbrug uit te breiden met een opblaasbaar dockshelter, waarmee een buffer wordt aangelegd tussen vrachtvoertuig en laaddock.

Bouwkundige overwegingen

Wanneer u binnen uw pand onvoldoende ruimte heeft, of wanneer u een laadbrug wilt plaatsen bij een bestaand pand, is een voorzetdock de perfecte oplossing. Hiermee beschikt u over een volwaardige laadbrug, zonder dat dit ten koste gaat van uw kostbare werkruimte. Eventueel kunt u de installatie uitbreiden met een bijpassend dockhuis.

Wanneer u geen ruimte heeft voor een vaste installatie, kunt u kiezen voor een mobiele laadbrug, oftewel een oprijbrug.

Budgetvriendelijke laadbruggen

Voor elk vraagstuk op het gebied van laden en lossen bieden wij een budgetvriendelijke oplossing. Daarmee houdt u de bouwkosten beheersbaar zonder concessies te doen in het praktische gebruik. Ook op het gebied van montage kunt u een besparing realiseren. Al onze producten zijn eenvoudig zelf te monteren. Onze technische dienst legt u graag uit hoe dit werkt.

Heeft u een vraag over onze producten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies op maat.

{{loader}}

{{product.n}}

{{product.n}}

{{product.f1}}
Bekijk

Er zijn geen producten binnen deze categorie beschikbaar.